Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μιας και πιάστηκα με το ιντερνέτ ορίστε μια παραδοσιακή και απλή συνταγή για σάλτσα ντομάτας, σκέτη χωρίς μυρωδικά. Αντί για μουλτι μπορούμε να της κάνουμε στον
τρίφτη έχοντας βγάλει την φλούδα. Τώρα έχουμε αφθονία σε ντομάτες εμείς γιαυτό και η εποχή της ανάρτησης.
                                    από : πελίτι

      Μαζεύουμε τις ώριμες ντομάτες, τις πλένουμε καλά,αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα χαλασμένα μέρη
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Τις αλέθουμε στου μούλτι
Τις βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, να έχουμε υπόψη μας ότι θα βράσει η σάλτσα μας
και γι' αυτό είναι καλό να μη γεμίσουμε την κατσαρόλα ως επάνω.
Προσθέτουμε αλάτι, ανάβουμε τη φωτιά μας.
Όταν αρχίσει να βράζει - κοχλάζει - την αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά.
Χρησιμοποιώντας ένα μπρίκι βγάζουμε από την κατσαρόλα μας τη σάλτσα και τη βάζουμε σε γυάλινα βάζα.

Για να κλείσουμε τα βάζα χρισημοποίουμε καινούρια καπάκια.
Δίπλα μας έχουμε ένα ταψί, μέσα έχουμε βάλει μια βρεγμένη πετσέτα. 

Ααναποδογυρίζουμε τα γυάλινα βάζα πάνω στη βρεγμένη πετσέτα.  Έτυμη η σάλτσα μας.
Ένα μυστικό:
Πάνω στα γυάλινα βάζα γράψτε θετικά λόγια ή στιχάκια τραγουδιού.
 
Με αυτή την πολύ απλή συνταγή έχουμε εύκολα και γρήγορα τη δική μας σάλτσα όπου μπορούμε
να την αποθηκεύσουμε για πάνω από ένα χρόνο.
 
"Γέλα, καρδιά μου, γέλα.
Βρες χρόνο να γελάς.
Αυτό είναι η μουσική της ψυχής"
 
Γ. Ρίτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: